Kékszalag 2018 Online

Wednesday, 9 November 2022

51. Kékszalag, forrás: - A Kékszalag talán legfontosabb sajátossága, hogy a legkülönbözőbb típusú és méretű hajókkal mérhetik össze a tudásukat a versenyzők. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy a különböző hajóosztályok esetében, mindegyik a saját kategóriájában versenyez. Ennek köszönhetően, a záró ünnepség meglehetősen impozáns keretet ad a díjak átadásának, ahol kategóriánként hirdetik ki a győzteseket. Tulajdonképpen hány díj kerül kiosztásra? - Valóban, roppant fontos, hogy az induló hajókat a saját kategóriájukban mérjük össze. Széles körben jutalmazzuk a versenyzőket. Az érmet a nyertes csapatok minden tagja megkapja. Ezen kívül díjazunk női kormányost, női csapatot, '55 előtt épült klasszikust, és többek között a legfiatalabb és a legidősebb versenyző is kap elismerést. Hála a stabil szponzor háttérnek, akik között van több évtizede a Kékszalagot támogató cég és újonnan csatlakozó partnerek is, összességében várhatóan 535 érem kerül idén kiosztásra. Az esemény egyébként a Gyógy téren kerül megrendezésre, ami nagyon szép környezetet ad az ünnepségnek.

Filmek

Az eseményt bemutató, a balatonfüredi Anna Grand Hotelben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke úgy fogalmazott: a Balaton ünnepe egyben a vitorlázás ünnepe is, hiszen a mezőnyben a legújabb technika, a klasszikus hajócsodák, valamint a szabadidős vitorlázás képviselői mérik össze tudásukat. "Nagy öröm számunkra, hogy nézve a Kékszalag verseny alakulását, folyamatosan nő a verseny népszerűsége és presztízse. Miközben hatalmas élmény körbe vitorlázni a Balatont, hatalmas kihívás is, főleg azoknak, akik akár 48 órát, vagy annál is többet a vízen töltenek. Szerintem ennek a versenynek csak és kizárólag győztesei vannak, hiszen mindenki nyer, aki végig csinálja ezt az erőpróbát. " Már a Kékszalag alapításától kezdve hagyomány, hogy a versenynek Balatonfüred Városa ad otthont. Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere köszöntőjében kiemelte: a városvezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél sokrétűbb programok jelenjenek meg az év során, ezek között az egyik legkiemelkedőbb esemény minden esztendőben a tókerülő verseny.

Prof. dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke szerint az előírások betartásával az egyik legnagyobb verseny megrendezésére nyílik idén lehetőség. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről is a szakági elnököt kérdeztük, hiszen a neves pécsi érsebész miniszteri tanácsadóként segíti a magyar védekezést. Mint mondja, Magyarországon egyedülálló módon sikerült ellaposítani a járványgörbét és nagy számban kerültek le betegek a lélegeztetőgépekről. – Kezdjük azzal a beszélgetést, hogy május 4-től jelentős enyhítések léptek életbe. A kormány az egész ország területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, valamint edzések megtartását és látogatását. Ez milyen hatással van a balatoni vitorláséletre? – Az enyhítő intézkedések nagyon jó irányban befolyásolják a vitorlázást. Egyeztettünk a vízirendészettel, és a megfelelő szabályok betartásával május végén el tudjuk indítani a kisebb versenyeket. Felmerült lehetőségként a hagyományos balatonfüredi évadnyitó vitorlabontó ünnepség és verseny megtartása is, de ez már túl közeli időpont.

  1. Kékszalag 2018 online download
  2. Játékok android telefonra
  3. Kékszalag 2018 online latino
  4. Apró rózsaszín virágú bokor mert
  5. Kékszalag 2018 - Magyarországon a legjobb tananyagok és online könyvtár
  6. Kékszalag 2018 online business
  7. Hogyan vágjunk neki a Kékszalagnak? 4. rész – Nevezés - AQUA Vízisport és Életmód Magazin
  8. Kékszalag 2018 online magyarul

Elsüllyedt egy hajó a Kékszalagon - Infostart.hu

kékszalag 2018 online login kékszalag 2018 online pdf kékszalag 2018 online subtitrat

Movie

Kékszalag Erste Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2018. MTI Fotó: Jánossy Gergely További, folyamatosan frissülő információk és fotók a verseny hivatalos oldalán is találhatók.

Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb. TERMÉKEK, MELYEK ÉRDEKELHETNEK Kapcsolódó top 10 keresés és márka Top10 keresés 1. Fényképezőgépek 2. Férfi karórák 3. Használt kerékpárok 4. Hatástalanított fegyverek 5. Karórák 6. Légpuskák 7. Női karórák 8. Női táskák 9. Varrógépek 10. Vasútmodellek Top10 márka 1. Ásvány karkötők 2. Ásványok 3. Bélyegek 4. Gázpisztolyok 5. Képeslapok 6. Képregények 7. Kulcstartók 8. Makettek 9. Replika órák 10. Rolex órák Magyar kiadások

A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty rekordidővel, 7 óra 13 perc 21 másodperccel nyerte az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön Balatonfürednél. A Fifty-Fifty - egy kétárbócos magyar fejlesztésű katamarán - a saját maga által 2014-ben felállított 7 óra 13 perc 57 másodperces pályacsúcsot döntötte meg 36 másodperccel. Az élen végző hajó legénységének tagjai Józsa Márton kormányos mellett Goszleth Marcell, Németh Áron, Adorján Csaba, Dénes Bence Dániel, Erőss Loránd János és Józsa-Kovács Attila. A Team Kaáli futott be másodikként a füredi célba, szorosan a nyomában a Prospex-Delta érkezett. A szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval. A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

Véget ért az 54. Kékszalag - Saját rekordját döntötte meg a győztes - Portfolio.hu

A Magyar Vitorlás Szövetség az alábbi közleményben reagált a Kékszalaggal kapcsolatosan napvilágot látott észrevételekre. A Szövetség álláspontját tiszteletben tartjuk, a magunk részéről mindazonáltal továbbra is fenntartjuk véleményünket. Beliczay Péter felelős szerkesztő A Kékszalagról pro és kontra Van néhány sporttársunk(? ), akik az idei Kékszalag megrendezése előtt bizonyos internetes fórumokon agresszívan támadták a Magyar Vitorlás Szövetséget (MVSz) vélt vagy valós személyes sérelmeik miatt. Sajnos ők azóta is módszeresen dolgoznak azon, hogy a balatoni vitorlázás ünnepét tönkretegyék, sárral dobálják meg közel száz, a versenyszervezésében közreműködő szakember és önkéntes munkáját, akik 72 órán át éjt nappallá téve, erejüket megfeszítve dolgoztak azon, hogy a verseny zökkenőmentesen le legyen bonyolítva. Ők eddig a vitorlázóktól egy árva köszönetet nem kaptak, csak gyűlölködést és mocskolódást. Úgyhogy egyszerű vitorlázóként és sporttársaink nevében ezúton is köszönöm annak a sok mindenkinek (a részletes névsor alább látható) azt az áldozatos munkát, amit a jubileumi Kékszalag lebonyolítása érdekében végeztek.

– Kékszalag tippek 1. rész A következő néhány napban hasznos tippeket mutatunk be azzal kapcsolatban, hogy mire is kell figyelned, ha úgy döntesz, hogy részt veszel a Kékszalagon. Akár te magad vagy a kormányos, akár legénységi szerepben veszel részt az eseményen, jó ha kellő ismeretek birtokában teszed. Először nézzük meg a nevezésre vonatkozó tudnivalókat, majd következzen az, hogy mit is kell tudni, ha vendég is van a hajón. - ha tetszett, ajánld másoknak is!

A szervezők tájékoztatása szerint minden eddiginél több, 682 hajó nevezett a versenyre, mely során a vitorlások Balatonkenese, Siófok és Keszthely érintésével több mint 150 kilométert megtéve érkeznek vissza Balatonfüredre. Csütörtökre az időjárás-előrejelzések alapján meleg idő, 31 fok és 17 kilométer/órás szél várható, a víz Balatonfürednél 24 fokos – áll a Kékszalag honlapján. A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. A táv teljesítésére a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre, a Kékszalagot tavaly Litkey Farkas a Festipayjel 10:05:17 órás idővel nyerte. A versenyrekordot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely 2014-ben 7:13:57 óra alatt ért célba. Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!